Når sandheden skal frem

Kender du situationen?

 

Du skal bruge en tillidsmand til at rådgive dig og varetage dine interesser om boligsalg eller boligkøb. Du kan ikke lige komme i tanke om en som vil være egnet eller som du ønsker at involvere i sagen. Du googler lidt på må og få, indtil du finder den mest højtråbende annonce, der lover guld og grønne skove. Selvsagt mod en mindre erkendtlighed. Men meget billigere end alle andre.

 

Men når det kommer til stykket, får du bare en lang næse. Du har købt en tillidsmand, som du var bedre tjent med at have undværet. Selv om han eller hun ved første øjekast var billig eller lovede den mest forkromede løsning, viste det sig på den lange bane at være den dyreste løsning.

 

Det er sørgeligt men sandt. Sådan er der mange, der opfatter boligrådgivernes rolle på dagens boligmarked. Det gælder såvel ejendomsmægleren som skødeskriveren. Og desværre. I mange tilfælde med rette.

 

Mange falder for fristelsen til at vælge den, der lover det højeste udbytte eller det laveste honorar. Også selv om det er mere eller mindre åbenbart, at grundlaget er urealistisk og ikke holder hele vejen eller at alle andre skal have langt mere for den samme ydelse.

 

Når det gælder ejendomsmæglere, har man før hørt historien om den høje salgsvurdering, hvor ejendomsmægleren efter kort tid foreslår prisen radikalt nedsat. Jeg siger ikke, at det er altid. Eller som regel. Der er nok også mange ejendomsmæglere, der ikke kunne drømme om at fastsætte en vurdering, som de ikke kunne stå inde for. Men det forekommer tilstrækkelig ofte til, at man kan risikere at høre advarsler fra venner, når man vil sælge sin bolig.

 

Når det gælder skødeskrivere, er fokus ofte mere på sagens ekspedition end på at foretage tilbundsgående undersøgelser af ejendommens forhold. Man håber, at de har husket ansvarsforsikringen? Både for deres egen og for din skyld.

 

Boligmarkedet og de ydelser, der leveres af boligrådgiverne, er efterhånden blevet en meget uigennemsigtig affære. Selv om der gennem de senere år er gennemført store ændringer til gavn for forbrugerne, er der stadig behov for regler, der skiller fårene fra bukkene.

 

awmini

Anders Welding

Uafhængighed eller kasketforvirring
Boliglotteriet

Comments

 
No comments yet
Already Registered? Login Here
Guest
Søndag, 17. Oktober 2021

Abonner på nye indlæg og kommentarer


Se mere om Advokatfirmaet WELDINGS, CVR-nr. 33 29 15 07