SelvSalg - når boligen skal sælges

For nogen er det en god ide at bruge SelvSalg, når boligen skal sælges. Man sparer 10.000-vis af kroner og kontrollerer selv, hvorledes salget skal tilrettelægges og forløbe.

 

SelvSalg giver i min verden mening, når det opfattes som et samarbejde mellem sælger og en rådgiver (f.eks. en BOLIGadvokat). Der er ingen grund til at tro, at alle og enhver kan have overblik over de mangeartede opgaver og problemstillinger, som et boligsalg giver anledning til.

 

Som udgangspunkt må man gøre sig klart, at der er nogen boliger, der sælger nemmere end andre. Der er endda nogen, der sælger sig selv. Men har man mod på opgaven, er det bare at gå i gang.

 

Hvis du allerede har en køber, bliver opgaven begrænset til at udarbejde købsaftalen og gennemføre handelen.

 

selvsalggrafik

 

Her er et par stikord, som vil være nyttige for dig. Salget opdeles i 3 faser:

 

1. Tilrettelæggelse af udbuddet

 

Der skal fastsættes en realistisk udbudspris som matcher tilsvarende boliger, der er udbudt til salg på boligmarkedet. Finder man ikke det rigtige prisleje fra starten, bliver opgaven meget vanskeligere.

 

Der skal indhentes en række oplysninger om boligen og de økonomiske forhold. Selv om der er meget lempeligere regler, når private selv sælger deres bolig, er der oplysninger, der bør indhentes og som senere skal anvendes for at udarbejde en klar købsaftale og for at undgå et slagsmål mellem køber og sælger bagefter.

 

Der skal træffes beslutning om annoncering. I langt de fleste tilfælde vil annoncering på internettet være tilstrækkeligt, men der er nogle steder på internettet, boligen skal kunne findes af interesserede købere (primært boligsiden.dk), se nedenfor.

 

2. Finde købere

 

Kontakt med interesserede. Køberne kontakter dig efter at have fundet din annonce på internettet. De vil selvfølgelig gerne i første omgang se boligen og, hvis den er interessant for dem, snakke nærmere om et eventuelt køb.

 

Fremvisning af ejendommen. Fremvisningen er vigtig, og den skal tilrettelægges. Sørg for at boligen er pæn og præsentabel.

 

I mange tilfælde kan det være en god ide at lave et åbent hus arrangement. Det samler køberne, og du kan passe dit arbejde uden de store forstyrrelser.

 

3. Indgåelse og opfyldelse af købsaftalen

 

Udarbejdelse og underskrift af købsaftalen. Der er i princippet ingen formkrav til købsaftalen. Den bør være detaljeret og indeholde aftaler om de relevante forhold.

 

Køber har ret til at fortryde købet og skal som regel betale en kompensation til sælger for fortrydelse.

 

Det skal sikres, at købsaftalen opfyldes og efterleves.

 

Advokatfirmaet WELDINGS tilbyder bistand til SelvSalg, og vil du have annoncering på boligsiden.dk, boliga.dk m.fl. oveni inklusive fotos og grundplan fra professionel fotograf, leverer vi det som en del af bistanden. Men så er du også dækket ind og skal kun tænke på at finde din køber.

 

Man læser på busser og hører i TV-reklamer, at man kan sælge sin bolig uden honorar.

 

Det, der menes er, at man kan annoncere (og finde?) en køber og kun betale et mindre gebyr til den portal man anvender til annonceringen.

 

Men langt de fleste skal stadig have rådgivning og bistand omkring de juridiske og økonomiske forhold ved salget, og reklamerne er derfor misvisende grænsende til det vildledende.

 

Men det finder man ud af enten undervejs i salgsarbejdet eller efter købsaftalens indgåelse.

 

Omkring internetannoncering skal man huske, at det kun har mening at annoncere boligen, der hvor køberne kigger efter bolig. Det er en selvfølgelighed, men bør understreges i forhold til de SelvSalgs-løsninger du møder i annoncerne.

 

Langt de fleste købere ser kun efter bolig på boligsiden.dk og nogle også på boliga.dk. Din annonce skal derfor være enten det ene eller andet sted.

 

boligsiden.dk kan ikke anvendes af private, og annoncering her, skal derfor kædes sammen med den rådgivning, som du benytter dig af.

 

Vores "egen" portal, bolighandel.dk, tilbyder annoncering af boligen, men der er også alternativer, f.eks. boliga.dk, dba.dk m.fl.

 

awmini

Anders Welding

Lejeloven - mere klud end tæppe
Uafhængighed eller kasketforvirring

Comments

 
No comments yet
Already Registered? Login Here
Guest
Søndag, 17. Oktober 2021

Abonner på nye indlæg og kommentarer


Se mere om Advokatfirmaet WELDINGS, CVR-nr. 33 29 15 07